Brandpreventie caravan

BRANDVEILIGHEID IN UW CARAVAN OF CAMPER

Comfort op vakantie wordt steeds belangrijker. Huishoudelijke apparaten en andere elektronica nemen we graag mee op reis. Let er goed op dat u speciale campingapparatuur gebruikt met een laag stroomverbruik. En ga op de juiste manier om met gasflessen- en toestellen. Installeer altijd een rookmelder maar ook een koolmonoxide CO melder als u gebruik maakt van een toestel met een open verbranding in uw caravan, camper of vakantiewoning.

VEILIG OMGAAN MET GAS

Het is heel belangrijk dat u voordat u flessengas gaat gebruiken, de flessen en de apparatuur zorgvuldig installeert en hoe u koolmonoxidevergiftiging kunt voorkomen!

HOE KAN IK EEN KOOLMONOXIDEVERGIFTIGING VOORKOMEN?

Zorg dat uw verbrandingstoestel bij voorkeur jaarlijks wordt gecontroleerd door een vakman. Vaak kunt u aan een sticker op het toestel zien wanneer deze voor het laatst is gecontroleerd.

DE JUISTE VENTILATIE

- In een ruimte waar een open verbrandingstoestel staat of hangt, is een goede ventilatie noodzakelijk voor voldoende toevoer van verse lucht en afvoer van verbrandingsgassen.
- Als het toestel in gebruik is, moeten roosters en klepramen openstaan. Ook kunnen in uw vakantiewoning permanent geopende ventilatieopeningen aanwezig zijn
- Een caravan heeft geen mechanisch ventilatiesysteem of een keuken afzuigkap. Juist daarom is toevoer van voldoende ventilatielucht belangrijk!
- Of u nu een geiser, cv of gaskachel heeft: om het aardgas te kunnen verbranden is zuurstof nodig. Is er te weinig zuurstof, dan vormt er zich koolmonoxide.
- De vlam in het kook/gastoestel is oranje in plaats van blauw en hoger dan normaal.
- De vrijkomende waterdamp verdwijnt niet waardoor de ramen beslaan.
- Mocht u in aanraking komen met schadelijke concentraties koolmonoxide, dan zult u of uw huisgenoten symptomen ervaren als misselijkheid
- Daarnaast zult u zich verward en slaperig voelen en ervaart u een verhoogde hartslag.

omhoog
FireAngelshop is in view mode, we zijn zo weer aktief
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein